Om mig​

Jeg er en pige fra 1956, som har 2 voksne børn med hver deres dejlige familie, og jeg bor i et lækkert hus tæt ved børn, strand og vand.

Jeg har et godt og indholdsrigt liv, hvor det allervigtigste sættes i højsædet – nemlig familien.

Jeg har en fortid som mangeårig erhvervsrådgiver i bank og senere et fleksjob i samme bank.

I 1994, da jeg var 38 år gammel, fik jeg ved et tilfælde konstateret brystkræft. Den praktiserende læge, som fandt knuden, fandt den heldigvis så tidligt, at der kunne laves en brystbevarende operation med efterfølgende strålebehandling. Det kom jeg godt igennem.

15 år senere - i 2009 - kom brystkræften tilbage. Kræften fyldte nu hele brystet og operation ikke mulig.  Men efter 4 kemobehandlinger kunne der opereres, og brystet og kræften blev fjernet. Jeg fik efterfølgende 4 forebyggende kemobehandlinger og antihormoner. Og jeg kom også nogenlunde helskindet ud af dette. Kræften var i hvert fald væk.

Ved en brystkræftkontrol i 2013 fandt opmærksomme læger  en ny kræft i min bughule, som sidder i 6 ud 7 zoner, og den var/er uhelbredelig.

Det har betydet et liv med opture og nedture, men også et intensivt liv, hvor jeg sætter pris på hver eneste dag og gør alle de ting, jeg har lyst til.

Det har også betydet, at jeg interesserer mig meget for det hele menneske. Jeg har undervejs i mine forløb haft behov for hjælp til krop, psyke og sjæl en hel del gange. Sygehuset har undervejs repareret min krop - og min opgave er at finde en god livskvalitet, som jeg nu selv definerer den.

Jeg interesserer mig meget for brugerinddragelse. Jeg har været medlem af Patient-pårørenderådet for Kræftområdet på Vejle Sygehus i  6 år og har været formand i 3 år. I den forbindelse  deltog jeg i relevante bestyrelser og styregrupper.  

Da jeg stoppede i rådet, blev jeg æresmedlem. Det glæder mig meget over. 

Jeg er startet i Brugerrådet på Sygehus Sønderjylland, hvor vi arbejder på at gøre  brugerinddragelsen  mere synlig.

Jeg er beæret over at have en bestyrelsespost i Det regionale Center for Fælles Beslutningstagning. 

I dag er jeg førtidspensionist efter mange år på arbejdsmarkedet. Primær årsag til dette er de følger, som 3  kræftdiagnoser har givet mig.

Firma info​

Mona Muusmann Petersen


Maren Sørensens Vej 8, Kelstrup 6100 Haderslev​

Kontakt mig

Tlf.: 40 87 42 05

E-mail: info@monamuusmann.dk

Find mig på Facebook og LinkedIn